Odunpazarı’nda Kadınlara Yönelik Halk Merkezleri Etkinliği

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kırmızıtoprak Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Orhan Oğuz Halk Merkezi’nde kadınlarla bir araya geldi.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada, Başkan Kurt ve katılımcılar birlikte yemek yiyerek keyifli anlar paylaştı. Kadınların deneyimlerini dinleyen ve kurslara gösterdikleri ilgi ile heyecanı gözlemleyen Başkan Kurt, bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

“Öğrenin, üretin ve ürettiklerinizi de ekonomiye kazandırın diye çalışıyoruz”

Başkan Kurt, halk merkezlerinin vatandaşların sosyal yaşamlarını zenginleştiren ve yeteneklerini keşfetmelerine imkan tanıyan önemli alanlar olduğunu vurguladı. Bu merkezlerde kazanılan beceriler ve paylaşılan güzel anıların ayrı bir değer taşıdığını belirten Kurt, her bir kursiyere emekleri ve katkıları için teşekkür etti. 17 mahallede açtığı 18 halk merkezi ile kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla söz sahibi olabilmeleri için çeşitli atölye ve etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Başkan Kurt, bu kapsamda Prof. Dr. Orhan Oğuz Halk Merkezi’nde düzenlenen atölyelerin büyük ilgi gördüğünü kaydetti. Halk merkezlerinde kadınlarla bir araya gelmeye devam edeceklerini belirten Başkan Kurt, onların sorunlarını, taleplerini dinleyerek notlar aldıklarını söyledi. Kadınları ve çocukları mutlu bir Odunpazarı için çalışmayı sürdüreceklerinin altını çizen Başkan Kurt, “Odunpazarında ekonomik bağımsızlığını kazanan, kendi ayakları üzerinde güvenle durabilen kadınların sayısının artmasını istiyoruz. Bunun için halk merkezleri açıyor, bu merkezlerde atölyeler düzenliyoruz. Yeni şeyler öğrenin, üretin ve ürettiklerinizi de ekonomiye kazandırın diye çalışıyoruz” dedi.

Etkinliğe katılan kadınlar da halk merkezlerinde düzenlenen atölye ve etkinlikler sayesinde hem yeni beceriler kazandıklarını hem de sosyal ilişkilerini güçlendirdiklerini belirterek, Başkan Kurt’a teşekkür etti. Bu tür buluşmaların ve desteklerin devam etmesini isteyen kadınlar, halk merkezlerinin kendileri için birer terapi alanı olduğunu ifade etti. – ESKİŞEHİR

Related Posts

İstanbul’da yaşamanın bedeli 93 bin lirayı aştı

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından açıklanan haziran ayına ait ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti’ araştırmasına göre, kentte yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47,13 arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93.465 lira olarak hesaplandı.

New York borsası yükselişle kapandı: Tesla kendini toparlıyor

New York borsası yatırımcılar yarınki merakla beklenen istihdam raporu öncesinde ticaret görüşmeleri ve bütçe tasarısı müzakerelerindeki gelişmeleri izlerken yükseldi. Kapanışta Dow Jones endeksi, yatay seyirle 44.484,42 puan oldu. S&P 500 endeksi …

Deprem bölgesinin yeniden imarı için İslam Kalkınma Bankasından 200 milyon euroluk finansman

Hazine ve Maliye Bakanlığının girişimleriyle İslam Kalkınma Bankasından (İKB) deprem bölgesinin yeniden imarı ve kent içi ulaşım projeleri için 200 milyon avroluk uygun koşullu ve uzun vadeli finansman temin edildi.

SGK uzmanından emeklilere kötü haber: ‘Tekrar hatırlatıyorum temmuz ayında…’

Sosyal güvenlik uzmanı İsa Karakaş, haziran enflasyon verisi sonrası memur emeklilerinin zam oranının beklentilerin altında kalacağını belirtti. Refah payı ve eşitleme ihtimali bulunmuyor.

Erkek işi değil mühendislik işi

Madencilik hâlâ çoğu zaman erkek mesleği olarak görülüyor. Sert koşullar, ağır makineler ve yerin metrelerce altındaki zorlu ortam… Ancak bu algıyı bozan bir örnek var, Siirt’teki Eti Bakır Maden Tesisi. Burada görev yapan kadın mühendisler, sadece maden değil, önyargıları da kazıyor. Ortak mesajları net, “Bu iş erkek işi değil, mühendislik işi.”

Gıda mühendisliğini bıraktı, kendi atölyesini kurdu: Siparişlere yetişemiyor

Bolu’da 31 yaşındaki Tuğba Cantürk, gıda mühendisliğini bırakıp annesinin dikiş makinesiyle başladığı hobiyi mesleğe dönüştürdü. Evde başladığı punch ve tufting işiyle kendi atölyesini kuran Cantürk, siparişlere yetişemez hale geldi.