İstanbul’da yaşamanın bedeli 93 bin lirayı aştı

İstanbul’da Yaşam Maliyeti Haziran Ayında Yükseldi

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından açıklanan verilere göre, İstanbul’da yaşam maliyeti geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47,13 arttı. Bu artışla birlikte dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93.465 liraya yükseldi.

Araştırmaya göre İstanbul’da yaşam maliyetlerindeki artış bir önceki aya göre yüzde 1,90 gibi dikkate değer bir oranda arttı.

1600 Ailenin Harcamaları İncelendi

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yürütülen “İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması” kapsamında, 1.600 hanenin temel harcamaları detaylı bir şekilde incelendi. Her gün izlenen verilere dayanarak oluşturulan raporda, 10 ana başlıkta yer alan 321 madde analiz edilerek harcama gruplarının ağırlıklı olarak belirlendi.

Yapılan araştırmaya göre hanelerin yüzde 81,4’ü tarafından tüketilen 189 ürünün fiyat değişimleri yakından takip edildi. 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyeti ise eşdeğer ferdi maliyetler baz alınarak hesaplandı.

Related Posts

New York borsası yükselişle kapandı: Tesla kendini toparlıyor

New York borsası yatırımcılar yarınki merakla beklenen istihdam raporu öncesinde ticaret görüşmeleri ve bütçe tasarısı müzakerelerindeki gelişmeleri izlerken yükseldi. Kapanışta Dow Jones endeksi, yatay seyirle 44.484,42 puan oldu. S&P 500 endeksi …

Deprem bölgesinin yeniden imarı için İslam Kalkınma Bankasından 200 milyon euroluk finansman

Hazine ve Maliye Bakanlığının girişimleriyle İslam Kalkınma Bankasından (İKB) deprem bölgesinin yeniden imarı ve kent içi ulaşım projeleri için 200 milyon avroluk uygun koşullu ve uzun vadeli finansman temin edildi.

SGK uzmanından emeklilere kötü haber: ‘Tekrar hatırlatıyorum temmuz ayında…’

Sosyal güvenlik uzmanı İsa Karakaş, haziran enflasyon verisi sonrası memur emeklilerinin zam oranının beklentilerin altında kalacağını belirtti. Refah payı ve eşitleme ihtimali bulunmuyor.

Erkek işi değil mühendislik işi

Madencilik hâlâ çoğu zaman erkek mesleği olarak görülüyor. Sert koşullar, ağır makineler ve yerin metrelerce altındaki zorlu ortam… Ancak bu algıyı bozan bir örnek var, Siirt’teki Eti Bakır Maden Tesisi. Burada görev yapan kadın mühendisler, sadece maden değil, önyargıları da kazıyor. Ortak mesajları net, “Bu iş erkek işi değil, mühendislik işi.”

Gıda mühendisliğini bıraktı, kendi atölyesini kurdu: Siparişlere yetişemiyor

Bolu’da 31 yaşındaki Tuğba Cantürk, gıda mühendisliğini bırakıp annesinin dikiş makinesiyle başladığı hobiyi mesleğe dönüştürdü. Evde başladığı punch ve tufting işiyle kendi atölyesini kuran Cantürk, siparişlere yetişemez hale geldi.

Donun vurduğu 1.925 tarla satışa çıkarıldı

Zirai don felaketinin faturası ağırlaşıyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 34 ilde yaşanan felaketinin ardından çiftçilerin borçlarının arttığını vurguladı.