Küçükbaş Hayvancılıkta Karadeniz Vurgusu

TÜDKİYEB Başkanı Nihat Çelik, Karadeniz Bölgesi Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri ile Toplandı

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Trabzon’da düzenlenen toplantıda Karadeniz bölgesindeki damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanları ile bir araya geldi.

Akçaabat ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan TÜDKİYEB Başkanı Çelik, istişare toplantılarıyla sahada yaşanan sorun ve sıkıntıları tespit ettiklerini söyledi. Küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin tarımın her alanında emeklerinin olduğunu dile getiren Çelik, “Küçükbaş varsa tarım vardır, küçükbaş varsa gıda vardır. Dolayısıyla 85 milyon nüfusumuzun gıdasını ve gıda güvenliğini sağlamak üzere her bölgeye bu görev düşmektedir.” ifadesini kullandı.

Çelik, küçükbaş hayvan konusunda Karadeniz’deki çiftçilere önemli görevler düştüğünü belirterek, şöyle devam etti: “Karadeniz denildiği zaman coğrafyası, meraları, yaylaları, otlak alanlarıyla zengin bir kaynağa sahip bölge. Karadeniz sadece çay ve fındıkla anılmamalıdır. Karadeniz’de çay ile fındık ne kadar önemliyse bizim açımızdan koyun, kuzu, keçi, oğlak da bu kadar önemlidir. Bu ülkenin ekonomisine katma değer sağlayacak, 85 milyon nüfusumuzun gıda güvencesini sağlayacak en önemli üretim alanlarından birisidir. Üretim seferberliği içerisinde özellikle küçükbaş hayvancılığın gelişmesine, büyümesine ve üretimin artırılmasına önem verilmesini istiyorum.”

Tarımsal üretimde her ürünün desteklenmesi gerektiğini aktaran Çelik, “Üretimin sürdürülebilir olması için çiftçinin elinin güçlendirilmesi lazım. 2 milyon çiftçimiz, üreticimiz var. Birlik olarak üretimde tarımın temel taşları olduğumuz için bizim çiftçilerimizin, üreticilerimizin emeği gözardı edilmeden verilecek her türlü desteğin sadece 1-2 milyon insana değil 85 milyona yansıdığını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Çelik, üretimin artmasıyla birlikte tüketicinin de uygun fiyata istediği gıdayı alabileceğini ifade ederek, “Dolayısıyla üretimin artırılması için bizler, çiftçiler ve yetiştiriciler olarak topyekun vazifemizi yapmamız lazım.” dedi.

Toplantıda, bölge illerinden gelen birlik başkanlarının sorunları ve talepleri görüşüldü.

Related Posts

New York borsası yükselişle kapandı: Tesla kendini toparlıyor

New York borsası yatırımcılar yarınki merakla beklenen istihdam raporu öncesinde ticaret görüşmeleri ve bütçe tasarısı müzakerelerindeki gelişmeleri izlerken yükseldi. Kapanışta Dow Jones endeksi, yatay seyirle 44.484,42 puan oldu. S&P 500 endeksi …

Deprem bölgesinin yeniden imarı için İslam Kalkınma Bankasından 200 milyon euroluk finansman

Hazine ve Maliye Bakanlığının girişimleriyle İslam Kalkınma Bankasından (İKB) deprem bölgesinin yeniden imarı ve kent içi ulaşım projeleri için 200 milyon avroluk uygun koşullu ve uzun vadeli finansman temin edildi.

SGK uzmanından emeklilere kötü haber: ‘Tekrar hatırlatıyorum temmuz ayında…’

Sosyal güvenlik uzmanı İsa Karakaş, haziran enflasyon verisi sonrası memur emeklilerinin zam oranının beklentilerin altında kalacağını belirtti. Refah payı ve eşitleme ihtimali bulunmuyor.

Erkek işi değil mühendislik işi

Madencilik hâlâ çoğu zaman erkek mesleği olarak görülüyor. Sert koşullar, ağır makineler ve yerin metrelerce altındaki zorlu ortam… Ancak bu algıyı bozan bir örnek var, Siirt’teki Eti Bakır Maden Tesisi. Burada görev yapan kadın mühendisler, sadece maden değil, önyargıları da kazıyor. Ortak mesajları net, “Bu iş erkek işi değil, mühendislik işi.”

Gıda mühendisliğini bıraktı, kendi atölyesini kurdu: Siparişlere yetişemiyor

Bolu’da 31 yaşındaki Tuğba Cantürk, gıda mühendisliğini bırakıp annesinin dikiş makinesiyle başladığı hobiyi mesleğe dönüştürdü. Evde başladığı punch ve tufting işiyle kendi atölyesini kuran Cantürk, siparişlere yetişemez hale geldi.

Donun vurduğu 1.925 tarla satışa çıkarıldı

Zirai don felaketinin faturası ağırlaşıyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 34 ilde yaşanan felaketinin ardından çiftçilerin borçlarının arttığını vurguladı.