Piyasa durgun: Emekli ve asgari ücretli bu parayla pazara gelebilir mi?

Van’da Araç Pazarı Can Çekişiyor: Alıcılar ve Satıcılar Neden Şikayetçi?

Van’da ikinci el araç pazarı hareketliliğini kaybediyor. Vatandaşlar araçlarını satmak için pazarda isterken, alıcı bulamamaktan yakınıyorlar. Durumun sebebi ise fiyatların yüksekliği olarak öne çıkıyor.

Bir vatandaş, “Van’da piyasa çok kötü durumda. Zenginler daha zengin, fakirler daha fakir oldu. Memurlar bile burada araba almaya güçlük çekiyor. Aracı olanlar satıyor, garibanlar alamıyor. Fiyatlar gün geçtikçe artıyor,” şeklinde konuştu.

Diğer bir vatandaş da, “Piyasa berbat. Hükümet piyasayı yok etti. Asgari ücretliler ve emekliler araç alamaz hale geldi. Durum her geçen gün kötüye gidiyor,” ifadelerini kullandı.

“Asgari Ücretli ve Emeklinin Durumu Ne Olacak?”

Araç piyasasında fiyatların yüksekliğinden şikayet eden vatandaşlar, düzenleme talep ediyor. Asgari ücretliler ve emeklilerin bu pazarda yerinin olup olmadığı tartışma konusu.

Diğer vatandaşlar da piyasadaki durgunluğa dikkat çekerek, alım-satımın neredeyse durma noktasına geldiğini belirtiyorlar. Para olmaması, insanların araç almaktan kaçınmasına sebep oluyor. Piyasanın daha da karmaşık hale gelebileceği düşünülüyor.

Bazı vatandaşlar, açık oto pazarındaki durumu da değerlendirirken, ne alıcı ne de satıcı bulunduğunu dile getiriyorlar. Piyasanın yaşadığı durgunluk, sektörün geleceği konusunda endişelere yol açıyor.

“İmkânımız Yok, Bakmak İçin Geliyoruz”

Pazarda bulunan vatandaşlardan bazıları, emeklilerin ve asgari ücretlilerin durumuna dikkat çekerek, piyasanın onlar için erişilmez olduğunu vurguluyor. Fiyatların yüksekliği, alım-satım işlemlerini olumsuz etkiliyor.

Araç pazarındaki belirsizlik ve durgunluk, gelecek hakkında endişelere neden olurken, vatandaşlar alıcı bulmakta güçlük çekiyor ve satışlar gerçekleşemiyor.

Related Posts

TÜSİAD’ın raporu ortaya çıkardı: Alarm veriyor önlem almak kaçınılmaz hale geldi

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), PwC Türkiye iş birliğiyle bir rapor hazırladı. “Yaşlılık Politikaları Araştırması: Demografik Dönüşüm ve İhtiyaçlar” raporunda Türkiye’nin dünya ortalamasından daha hızlı yaşlandığına dikkat …

4 yıl sonra ilk! Merkez Bankası açıkladı: 19 Mart’tan sonra iki kez piyasaya doğrudan müdahale edilmiş

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dövizdeki sert yükselişe karşı 4 yıl sonra ilk kez piyasaya müdahale etti. 19 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşlarının gözaltına alınmasıyla döviz …

TESK Başkanı Palandöken’den zamlara tepki: Ekonomiye zarar getirecek, enflasyonu yükseltecek

TESK Başkanı Palandöken’den zamlara tepki: Ekonomiye zarar getirecek, enflasyonu yükseltecek

İstanbul’da yaşamanın bedeli 93 bin lirayı aştı

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından açıklanan haziran ayına ait ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti’ araştırmasına göre, kentte yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47,13 arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93.465 lira olarak hesaplandı.

New York borsası yükselişle kapandı: Tesla kendini toparlıyor

New York borsası yatırımcılar yarınki merakla beklenen istihdam raporu öncesinde ticaret görüşmeleri ve bütçe tasarısı müzakerelerindeki gelişmeleri izlerken yükseldi. Kapanışta Dow Jones endeksi, yatay seyirle 44.484,42 puan oldu. S&P 500 endeksi …

Deprem bölgesinin yeniden imarı için İslam Kalkınma Bankasından 200 milyon euroluk finansman

Hazine ve Maliye Bakanlığının girişimleriyle İslam Kalkınma Bankasından (İKB) deprem bölgesinin yeniden imarı ve kent içi ulaşım projeleri için 200 milyon avroluk uygun koşullu ve uzun vadeli finansman temin edildi.