Türkiye’de geliştirilen bu kartı kullananların sayısı 50 milyona ulaştı

TROY Logolu Kart İşlemleri 2024’te 2,1 Trilyon Lirayı Aştı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Türkiye’nin Ödeme Yöntemi (TROY) logolu kartlarla 2024 yılında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin verileri açıkladı. Buna göre, TROY logolu kartlarla gerçekleştirilen işlemlerin tutarı bir önceki yıla göre 6 kat artarak 2,1 trilyon lirayı aştı.

50 Milyona Ulaşan TROY Kart Sayısı

TROY’un pazar payı, geçen yıla göre 8 puanlık artışla yüzde 18,3’e yükseldi. Aynı zamanda TROY logolu kart sayısı da önceki yıla göre yüzde 100 artarak 50 milyona ulaştı.

BKM Genel Müdürü Ozan Deniz’in açıklamalarına göre, TROY’un büyümesi sektör için stratejik bir öneme sahip. Deniz, TROY’un yaygınlaşması için gelecek yıllarda da çalışmaların hız kazanarak devam edeceğini belirtti.

TROY’un Yaygın Kullanımı Hedefleniyor

Ozan Deniz, TROY’un büyüme hedeflerini vurgulayarak, kartların Türkiye’deki tüm ticaret noktalarında ve e-ticaret platformlarında yaygın olarak kullanılmasını sağladıklarını ifade etti. Ayrıca Deniz, şehir içi ulaşımda TROY’un kullanımını artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, gelecek hedeflerini şu şekilde açıkladı:

  • Akıllı telefonlar aracılığıyla temassız ödeme ve giyilebilir temassız ödeme teknolojileri gibi yeni uygulamalarla TROY’un büyümesine katkı sağlanacak.
  • Ulusal ve uluslararası alanda TROY’un geçerliliğini artırmaya yönelik işbirliklerine ağırlık verilecek ve önemli gelişmeler paylaşılacak.
  • 2025 hedefi, her kullanıcının en az bir TROY kartına sahip olmasını ve TROY’un kullanımının öncelikli hale gelmesini sağlamak.
  • 2025’te TROY’un pazar payının yüzde 30’a ulaşması hedefleniyor ve bu başarıda vatandaşların destek ve ilgisi büyük önem taşıyor.
  • Sektör paydaşlarıyla işbirliği içinde ve güçlü kamu desteğiyle TROY’un lider konuma yükselmesine inanılıyor.

Related Posts

SGK uzmanından emeklilere kötü haber: ‘Tekrar hatırlatıyorum temmuz ayında…’

Sosyal güvenlik uzmanı İsa Karakaş, haziran enflasyon verisi sonrası memur emeklilerinin zam oranının beklentilerin altında kalacağını belirtti. Refah payı ve eşitleme ihtimali bulunmuyor.

Erkek işi değil mühendislik işi

Madencilik hâlâ çoğu zaman erkek mesleği olarak görülüyor. Sert koşullar, ağır makineler ve yerin metrelerce altındaki zorlu ortam… Ancak bu algıyı bozan bir örnek var, Siirt’teki Eti Bakır Maden Tesisi. Burada görev yapan kadın mühendisler, sadece maden değil, önyargıları da kazıyor. Ortak mesajları net, “Bu iş erkek işi değil, mühendislik işi.”

Gıda mühendisliğini bıraktı, kendi atölyesini kurdu: Siparişlere yetişemiyor

Bolu’da 31 yaşındaki Tuğba Cantürk, gıda mühendisliğini bırakıp annesinin dikiş makinesiyle başladığı hobiyi mesleğe dönüştürdü. Evde başladığı punch ve tufting işiyle kendi atölyesini kuran Cantürk, siparişlere yetişemez hale geldi.

Donun vurduğu 1.925 tarla satışa çıkarıldı

Zirai don felaketinin faturası ağırlaşıyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 34 ilde yaşanan felaketinin ardından çiftçilerin borçlarının arttığını vurguladı.

Altında rekor düşüşe hazır olun. Tarih belli oldu. Kuyumculara akın yaşanacak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2025 ve sonrası için emtia fiyat tahminlerini güncelledi. Altın fiyatlarında önemli bir düşüş öngörüsü dikkat çekiyor. Kuruluş, 2025 için altın ons fiyatı tahminini 2.400 dolardan 2.800 dolara …

Hong Kong ithalatında beklenmedik sıçrama

Hong Kong’un ithalat rakamları, Mayıs 2025’te yıllık bazda %18,9’luk dikkat çekici bir yükselişle 461,4 milyar dolara ulaştı. Bu büyüme, önceki ayki %15,8’lik artışın ardından gelerek Ocak 2024’ten bu yana gözlemlenen en yüksek seviye oldu …