Uraloğlu’ndan İsrail Bakanına Protesto

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Fas’ın Marakeş kentinde düzenlenen “4. Küresel Yol Güvenliği Bakanlar Konferansı”nda gerçekleştirilen Bakanlar Oturumu’nda yaptığı konuşmada, yol güvenliğinin sadece ulaşım meselesi olmadığını, aynı zamanda halk sağlığı ve sürdürülebilir kalkınma sorunu olduğunu söyledi.

“22 YILDA 25 BİN KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPTIK”

Bakanlığın, güvenli altyapı ve akıllı ulaşım sistemleri alanındaki çalışmaları hakkında bilgi veren Uraloğlu, “22 yılda yaklaşık 25 bin kilometre bölünmüş yol yaptık ve kazalarda can kaybını yüzde 80 azalttık. Sıkı denetim ve sürücü bilinçlendirme programlarını geliştirerek trafikte bilinç oluşturduk. Dijital takografı ülkemizde yaygınlaştırdık, 15 yıldır kullanıyoruz, dünyada 4. üretici ülkeyiz.” diye konuştu.

“YOL GÜVENLİĞİ ULUSAL DEĞİL KÜRESEL BİR MESELEDİR”

Uraloğlu, Türkiye’nin acil müdahale ve kaza sonrası bakım noktasında mesafe aldığını vurgulayarak, söz konusu tecrübeleri paylaşmak için işbirliğine açık olduklarını belirtti.Türkiye’de, son 20 yılda yaşanan trafik kazalarındaki can kaybı oranında önemli düşüş görüldüğüne dikkati çeken Uraloğlu, şunları kaydetti; “Ancak hedefimiz sıfır can kaybına ulaşmak olmalıdır. Sürdürülebilir finansmana ulaşmamız lazım. Teknoloji ve dijitalleşmeden sonuna kadar yararlanmamız gerekiyor. Altyapı yatırımları çok pahalı. Hem onları ve hem de araçları akıllandırmamız lazım, yani yapay zekayı kullanmamız gerekiyor. Yol güvenliği ulusal bir mesele değil, bölgesel ve küresel bir meseledir. Bu anlamda Marakeş Deklarasyonu’nu canı gönülden destekliyoruz, sonuna kadar işbirliği yapacağız. Unutmayalım, her hayat değerlidir ve her trafik kazası önlenebilir.”

BAKAN URALOĞLU SALONU TERK ETTİ

Öte yandan, Bakan Uraloğlu, Pakistan ile Katar’ın da aralarında olduğu ülke temsilcilerinin yer aldığı oturumda konuşan İsrail Ulaştırma ve Yol Güvenliği Bakanı Miri Regev’i protesto ederek salondan ayrıldı.

Related Posts

New York borsası yükselişle kapandı: Tesla kendini toparlıyor

New York borsası yatırımcılar yarınki merakla beklenen istihdam raporu öncesinde ticaret görüşmeleri ve bütçe tasarısı müzakerelerindeki gelişmeleri izlerken yükseldi. Kapanışta Dow Jones endeksi, yatay seyirle 44.484,42 puan oldu. S&P 500 endeksi …

Deprem bölgesinin yeniden imarı için İslam Kalkınma Bankasından 200 milyon euroluk finansman

Hazine ve Maliye Bakanlığının girişimleriyle İslam Kalkınma Bankasından (İKB) deprem bölgesinin yeniden imarı ve kent içi ulaşım projeleri için 200 milyon avroluk uygun koşullu ve uzun vadeli finansman temin edildi.

SGK uzmanından emeklilere kötü haber: ‘Tekrar hatırlatıyorum temmuz ayında…’

Sosyal güvenlik uzmanı İsa Karakaş, haziran enflasyon verisi sonrası memur emeklilerinin zam oranının beklentilerin altında kalacağını belirtti. Refah payı ve eşitleme ihtimali bulunmuyor.

Erkek işi değil mühendislik işi

Madencilik hâlâ çoğu zaman erkek mesleği olarak görülüyor. Sert koşullar, ağır makineler ve yerin metrelerce altındaki zorlu ortam… Ancak bu algıyı bozan bir örnek var, Siirt’teki Eti Bakır Maden Tesisi. Burada görev yapan kadın mühendisler, sadece maden değil, önyargıları da kazıyor. Ortak mesajları net, “Bu iş erkek işi değil, mühendislik işi.”

Gıda mühendisliğini bıraktı, kendi atölyesini kurdu: Siparişlere yetişemiyor

Bolu’da 31 yaşındaki Tuğba Cantürk, gıda mühendisliğini bırakıp annesinin dikiş makinesiyle başladığı hobiyi mesleğe dönüştürdü. Evde başladığı punch ve tufting işiyle kendi atölyesini kuran Cantürk, siparişlere yetişemez hale geldi.

Donun vurduğu 1.925 tarla satışa çıkarıldı

Zirai don felaketinin faturası ağırlaşıyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 34 ilde yaşanan felaketinin ardından çiftçilerin borçlarının arttığını vurguladı.