Uzmanı uyardı: 4 kestaneden fazlası kilo aldırır, şekeri yükseltir

Kestane, soğuk kış akşamlarının vazgeçilmez atıştırmalığı, çok sevilen bir meyve ancak fazlasını yemek, yüksek kalori anlamına geliyor. Çünkü 3-4 kestane kalori bakımından 1 dilim ekmeğe denk geliyor. Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz, “Aslında akşam yemeği saatine göre ara öğün yapıp yapmayacağınız değişir. Yemek sonrası kestane yemek ise daha fazla kalori almak anlamına geliyor. Bu nedenle, kestaneyi akşam değil, ara öğün olarak tüketmek daha doğru olur” ifadelerini kullandı. “3-

KAN ŞEKERİNİ YÜKSELTİR

İHA’nın haberine göre 3 kestanenin 1 dilim ekmekle aynı kaloride olduğunu hatırlatan Gündüz, şunları söyledi:
“Ortalama büyüklükte 3 kestanenin 1 dilim ekmek yerine geçtiğini unutmamamız lazım. Öte yandan kestane çok faydalı bir besin ama kalori değerini unutmadan tüketmek gerekiyor. 3-4 kestane 80 kalori. Kestane tüketirken kestane tüketirken 3-4 taneyle kendimizi sınırlandırmamız lazım. Kestane, yoğun karbonhidrat içeriğinden dolayı özellikle insülin direnci olanlarda, tip 2 diyabet hastası olanlar ve kilo kontrolünü sağlamaya çalışanlar tarafından fazla miktarda tüketildiği zaman kan şekerinin yükselmesine neden olacak ve kilo olarak dönüş yapacaktır.”

(İHA)

Related Posts

Her maden suyu aynı değil, içmeden önce etiketine bakın!

Görünüşte sıradan bir içecek… Oysa içindeki minerallerle vücudu baştan aşağı etkiliyor! Uzmanlar uyarıyor: “Her maden suyu aynı değil, içmeden önce etiketine bakın!”

Uzmanından güneş yanığı uyarısı: Yıllar sonra da deri kanserine neden olabiliyor

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz, güneş yanıkları açısından kısa süreli tatillerden korktuklarını belirterek, güneş yanığından sonra sırtta oluşan lekelerin kayıt altına alınarak, düzenli takibinin önemli olduğunu söyledi.

Menenjit vakaları artıyor: Bu belirtiler varsa dikkat!

Türkiye’de ve dünyada artan menenjit vakaları endişe yaratırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Mehmet Öztürk, önemli uyarılarda bulundu. Hatalığın grip gibi başlayıp, çok ciddi sorunlara yol açabildiğine dikkati çeken Uzm. Dr. Öztürk, “El hijyeni, kalabalık ortamlarda dikkatli davranmak ve hasta kişilerden uzak durmak önemli, ancak en güçlü korunma yöntemi aşıdır. Biz hekimler olarak bu aşıyı kuvvetle öneriyoruz” dedi.

Kolesterol gerçeği: Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Kemik erimesi olanlar dikkat: Kullanılan ilaçlar, çene kemiğinde ciddi yan etkilere neden oluyor

Kemik erimesi olanlar dikkat: Kullanılan ilaçlar, çene kemiğinde ciddi yan etkilere neden oluyor